Laskujen pino kasvussa?

Laskujen kasaantumiseen on yleensä yksinkertaisimmillaan syynä rahojen riittämättömyys, mutta sen taustalla voi olla monia eri syitä, jotka ovat johtaneet tähän ikävään tilanteeseen. Muuttunut elämäntilanne voi saada aikaan sen, ettei säästöjä ole tai menojen suuruus on päässyt yllättämään. Tärkeää kuitenkin olisi ottaa rohkeasti yhteyttä laskun lähettäjään. Tällöin on mahdollista neuvotella maksusuunnitelmasta ja säästyä ylimääräisiltä kustannuksilta sekä myöhemmin haitaksi olevilta maksuhäiriömerkinnöiltä. Maksuhäiriömerkinnät voivat hankaloittaa esimerkiksi pankkilainan saamista ilman takausta tai asunnon vuokraamista.

Suunnitelmien laatiminen velkojen maksulle on arkipäivää

Maksusuunnitelman laatiminen on tärkeää, etteivät maksamattomat laskut kasvata korkoa sekä muistutus- ja perintäkuluja. Mitä aikaisemmassa vaiheessa on yhteydessä velkojaan, sitä paremmin pystyy välttymään lisäkustannuksilta. Jos maksusuunnitelman toteuttaminen aiheuttaa haasteita, on tällöinkin tärkeää ilmoittaa asiasta perintätoimistoon ja pyytää neuvoja suunnitelmassa pysymiseen. Me Manibussilla auttamme mielellämme suunnitelmien laatimisessa sekä tuemme toteutusvaiheessa. Voimme yhdessä pohtia Sinulle sopivaa maksuaikataulua ja auttaa selvittämään maksuvaikeudet.

Omalla toiminnalla voi edesauttaa velkojen kurissapitoa. Omien tulojen ja menojen kirjaaminen ja tarkka pohdinta uusien hankintojen tarpeellisuudesta auttaa seuraamaan omaa taloustilannetta paremmin. Myös perinteinen säästäminen kuukausittain auttaa varautumaan yllättäviin menoihin ennalta. Jo pienellä säästöllä kuukaudessa saa ajan kuluessa hyvän rahaerän kasaan. Myös säästöjen kerryttäminen etukäteen on luoton hankkimista parempi vaihtoehto.